Highslide for Wordpress Plugin

Duona su kukurūzų miltais

gruodžio 23, 2009, Posted by Marius Alaburda at 02:14

Duona sausa, traškia plutele. Kukurūzų miltai suteikia duonai švelniai gelsvą atspalvį.

Receptas:

  • 1 v.š. aliejaus.
  • 375 ml vandens.
  • 1 a.š. druskos.
  • 1 v.š. cukraus.
  • 2 puodeliai kvietinių miltų.
  • 2/3 puodelio kukurūzų miltų.
  • 1 porcija mielių.

Skanaus!

Duona su kukurūzų miltais

Nepaprastai smagu, kai tavo darbą įvertina. Jei Jums padėjo pateikta informacija arba norite paklausti, papildyti, pakomentuoti, padėkoti - prašau palikti atsiliepimą. Dėkoju!

Šiai žinutei turime atsiliepimų: 10

  1. Inga parašė:

    Labai geras puslapis! Aciu uz idomia ir issamia info.
    Turiu klausimai i kuri niekur nerandu atsakymo 🙁 : jau kelis kartus kepiau duona duonkepeje ir pagal gamintojo nurodytus receptus ir internete rastus ir is sio puslapio. nesuprantu kodel tesla nepakyla. viska darau, kaip raso instrukcijoje, dandziau ir sildyti ir eiliskuma keisti. vistiek duonute nepaklyla. kiek uzminko tokia dydzio kepaliuka ir iskepa, buna toks net nevisai iskepes. jau nebezinau ka daryti. gal jus galite man padeti.
    aciu!

    • Marius Alaburda parašė:

      Sveika, Inga,

      Malonu, kad mano puslapis padeda Jums. Aš rekomenduočiau daryti sekančiai:

      1. Įsigykite šviežių mielių (ne sausų), pirkdami patikrinkite jų galiojimo datą. Man labiausiai patinka „Sema“ mielės. Tą pačią dieną, kai parsinešate iš parduotuvės – siūlu padalinkite mieles į aštuonias dalis ir paimkite vieną dalį receptui, likusias – į šaldytuvą.
      2. Minėtą 1/8 mielių gabalėlį (tai bus ~12 gramų) sutrupinkite pirštais į mažus gabalėlius ir tai suberkite į puodelį, užpilkite šaukštą arba du cukraus, lengvai pamaišykite šaukšteliu. Palikus kambario temperatūroje mielės turi 5-10 minučių bėgyje aktyvuotis: pradėti „valgyti“ cukrų, skystėti, atsiranda specifinis jų kvapas. Jei to nėra – mielės tikėtinai blogos, bet taip retai pasitaiko su ką tik pirktomis mielėmis, nebent jos parduotuvėje ar namuose gyveno ilgai ir sulaukė gilios senatvės 😉
      3. Tada dedate viską į duonkepę nurodyta tvarka (pas mane – vanduo, druska, miltai, ir mielių-cukraus mišinys iš puodelio) ir paleiskite programą.

      Jei viską padarėte teisingai – turėtų pavykti 😉

      Lauksiu atsakymo,
      Marius

  2. Inga parašė:

    Aciu labai uz atsakyma, taip ir padaryriu. Man irgi kilo mintis, kad mieles netinkamos. Bandziau su trimis jau is seniau turetomis mielemis, tai su sausomis, paskui jau su „slapiomis“ (tik pries tai buvau uzsaldziusi), ir kita karta dariau su mielemis, kurios buna kartu su giros koncentratu (beje ir ta koncentrata supyliau, skonis ir spalva duonos tikrai pagerejo), bet nei su vienomis is ju nepakilo. Nusipirkau svieziu mieliu, semos, kaip ir rekonemdavot. Bandysiu maisyti su cukrumi, to dar nedariau, nes visur rasoma, kad jokiu butu negali buti mieliu kontaktu su skysciais ir tuo labiau cukrumi, kas tikrai sukele itarima, juk mielems reikia „maisto“. Na bet kai instrukcijose rasoma, tai taip ir dariau 🙂 . Butinai parasysiu, kaip sekesi. Nuosirdziausias aciu dar karta labai, labai!

  3. Inga parašė:

    Vis neprisiruosiau parasyti. Mieliu maisymas su cukrumi tikrai padejo ir mieliu dejau kaip tik ta astuntaja pakelio dali, kaip Jus darot. Kilo puikiai! O kai kepiau su 405 miltais tai tesla islipo is kibirelio! Niekaip negalejau patiketi, kad gali taip smarkiai pakilti! Aciu uz gera patarima!

    • Marius Alaburda parašė:

      Na, šviežios mielės geram kepiniui – tikrai labai svarbu.
      O mano duonkepė kepa iki 1,5 kg kepaliukus, tai kai kurie receptai gali pasitaikyti ir didokiems kepalams…
      Jei kepsit saldžią duoną su varškės kremu – ten reikės mažinti, nes va ten tai kyla duonelė 😉

  4. Inga parašė:

    Vis neprisiruosiu su varskyte ta duonele kepti. Aciu, kad perspejot, reikes nepadauginti mieliu 🙂

  5. Laurulyte parašė:

    Ar Jus kvietinius miltus sijojate? Kukuruzu duonos kelinta programa Moulinexui ir koks svoris nustatymui? As viska dariau pagal recepta bet kazko slapoka man ji ir nelabai pakilusi

    • Marius Alaburda parašė:

      Miltų nesijoju (nors turiu sietelį, bet pritingiu ;-).
      Nustatymai visi standartiniai. jei gaunasi per šlapia – gal bandykite dėti daugiau miltų ir tuo pačiu žiūrėkite, kai maišo – jei tešla atrodo per skysta – pilkite papildomai miltų maišymo pradžioje (jei reikia – startuokite programą iš naujo). Bet čia jau reikia ir „akį turėti“.

  6. Eimantas parašė:

    dekit daugiau sausu mieliu ir viskas iskils 🙂

  7. starka parašė:

    kažkaip mažoka miltų- apie 370g (2 puodeliai kvietinių miltų, 2/3 puodelio kukurūzų miltų). Kokiam čia duonos kepalui? Ar aprašyme turėjo būti 2-3 puodeliai kukuruzų miltų?

Palikti atsiliepimą








best wordpress theme