Highslide for Wordpress Plugin

Kalėdiniai imbieriniai meduoliai

gruodžio 26, 2009, Posted by Marius Alaburda at 01:13

Kažkodėl man Kalėdos asocijuojasi su imbieriniais sausainiais… Šia proga nutarėme jų ir pasigaminti…

Receptas:

  • 100 g. sviesto
  • 100 g. cukraus
  • 150 g medaus
  • 1 kiaušinis
  • 400 g. kvietinių miltų
  • 0,25 a.š. druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. tarkuotos imbiero šaknies
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. gvazdikėlių
  • 2 a.š. vanilinio cukraus.

Sviestą reikia susmulkinti (sutarkavau “burokine” tarka) ir 30-60 min. palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų (taip geriau išsiminko tešla, o ir duonkepei maišyti lengviau).

Gvazdikėlius ir tarkuotą imbiero šaknį sudėjau į kavamalę ir papildomai susmulkinau.

Visus komponentus sudėjau į duonkepę ir pasirinkau “Pasta” programą (makaronų tešlos gaminimas). Ji per maždaug 15 min. užmaišo tešlą ir nuo “mielinės tešlos” programos skiriasi trukme ir tuo, kad nėra įjungiamas šildymas (mielinę tešlą reikia kildinti).

Sumaišytą tešlą sudėjau į dubenėlį ir pusei valandos patalpinau į šaldytuvą. Atšalusią tešlą pjausčiau gabalais, tada iškočiojau iki maždaug pusės centimetro storumo, iš šios tešlos formelėmis išpjaustėme sausainius. Papildomai pagaliuku viršuje suformavome skylutes, kad būtų galima pakabinti ant eglutės ar pan. Juos reikia kepti apie 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje, kepimo laikas apie 12 min.

Mes sviestinio popieriaus nepatiesėme, todėl buvome “nubausti” – sausainiai prilipo prie skardos, teko juos grandyti, ko pasekoje dalis nukentėjo – sulūžo… Bet vistiek buvo labai skanūs ;-)

Kočiojama imbierinių sausainių tešla

Imbieriniai sausainiai-meduoliai paruošti kepimui

Nepaprastai smagu, kai tavo darbą įvertina. Jei Jums padėjo pateikta informacija arba norite paklausti, papildyti, pakomentuoti, padėkoti - prašau palikti atsiliepimą. Dėkoju!

Šiai žinutei turime atsiliepimų: 4

  1. kava sako:

    … o sviezias imbieras- ne per astru? …Jo, po savo nesekmiu kulinariniu be sviestinio popieriaus jau nieko orkaitej nebekepu. O ir skarda plauti po kepimu visokiu (ypac mesisku) daug lengviau….

  2. Marius Alaburda sako:

    Mums buvo tikrai ne per aštru…
    Tai kažkiek subjektyvu, žinoma ;)

  3. Romas sako:

    O kas tai per sviestinis popierius ir kur jį pirkti?O gal tai kepimo popierius?

    • Marius Alaburda sako:

      Hm, net nežinau, ką ir atsakyti… Sviestinis popierius – toks rusvos spalvos, riebalams nelaidus popierius… Jei perkate kokį šimtalapį ar kitą labai riebų pyragą – jis dažniausiai būna naudojamas kaip pagrindas… Bandykit “Google” pažiūrėti…

      O ar kepimo popierius yra tas pat – nežinau, nes sviestinio popieriaus likę rulonas nuo senų tarybinių laikų, kai viską taupydavo, ką gero gavo ;-)

Palikti atsiliepimą








best wordpress theme