Highslide for Wordpress Plugin

Ruginė duona su saulėgrąžomis

gruodžio 20, 2009, Posted by Marius Alaburda at 21:50

Ruginė duona su saulėgrąžomis

Vienas pirmųjų mano iškeptų ruginės duonos kepaliukų.

Receptas:

  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. druskos
  • 400 ml. vandens
  • 3,5 puodelio ruginių miltų
  • 0,5 puodelio kvietinių miltų
  • 2 v.š. medaus
  • 2 v.š. salyklo
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 porcija mielių
  • 0,5 stiklinės saulėgrąžų

Saulėgrąžas į duonkepę sudėjau po signalo.

Kadangi tai buvo vienas pirmųjų „ruginių“ bandymų – neleidęs atvėsti išėmiau maišymo menteles, kurių viena su savimi iš vidaus „išlupo“ ir nemažą gabalėlį duonos, kas ir atsispindėjo nuotraukoje. Skyrelyje „Esminė informacija“ parašiau, kaip elgtis, kad taip nenutiktų 😉

Ruginė duona su saulėgrąžomis

Nepaprastai smagu, kai tavo darbą įvertina. Jei Jums padėjo pateikta informacija arba norite paklausti, papildyti, pakomentuoti, padėkoti - prašau palikti atsiliepimą. Dėkoju!

Šiai žinutei turime atsiliepimų: 14

  1. jurate parašė:

    …o kur gaut salyklo?…

  2. Marius Alaburda parašė:

    Aš pirkau sąvajį čia, esu patenkintas: http://www.delona.lt/310,fermentuotas-skrudintas-salyklas-700g.html

    Taip pat girdėjau apie nuorodą http://www.salyklas.lt, bet ten daugiau gamykla, nesu tikras, ar jie pardavinėja mažmenoje.

    • Inga parašė:

      Ta delonos parduotuve tikrai superine. Tiek visko daug yra! Gal bandet sausa rauga ir ten naudoti? As uzsisakiau, bandysiu su juo kepti, nors jau antra diena „auginu“ namuose, pagal cia rasta recepta. Ziuresiu, kaip seksis. Su mielemis nesiseka, gal su raugu pasisekeks 🙂

  3. Romiau parašė:

    Kepiau duonkepįje du]oną su saulėgrąžomis. Gavosi it plastilinas, tik pluta žmoniškesnė išėjo. Neiškėlė. Ką reiškia toks pasakymas „1 porcija mielių“. Kas ta porcija? Argi ne aiškiau kiekius nurodyti gramais?

    • Marius Alaburda parašė:

      Sveiki,

      ruginė duona man irgi gaunasi ne visada, jei vidus kaip plastelinas arba šlapias molis – bandyčiau iškepus dar uždėti 20 ar 30 minučių pakepti tik ant kepimo programos. Nors šiaip – ruginę gerai iškepti yra sunkiau, rekomenduočiau tai daryti, kai įvaldote kvietinės duonos kepimą.

      Dėl mielių porcijos – ekrano viršuje yra meniu juosta, ten yra „Esminė informacija“ ir „Produktų mato vienetai“. Ten reikia ir paskaityti, tai informacija, tinkanti visiems receptams.

      Gerų kepinių 😉

      Marius

  4. Romiau parašė:

    ačiū.

  5. Andrius parašė:

    Sveiki, gal kas bandėte ir turite receptą, kaip reikėtų kepti juodą rūgščią duoną? 🙂 Būsiu dėkingas

  6. Arūnas parašė:

    Ar įmanoma duonkepėj iškepti ruginę duoną su raugu? jei taip, tai kaip:) ačiū

    • Marius Alaburda parašė:

      Duona su raugu gaminama žymiai ilgiau, kadangi reikia laukti, kol raugas pakils, įvairių receptų raugai gali kilti nuo dienos iki kelių parų.

      Todėl aš raugą maišau atskirai dubenyje, tada kildinu jį duonkepės katiliuke, o po to naudoju tik kepimo programą. Tikiuosi aprašyti tai atskirai 😉

  7. Reda parašė:

    Neseniai nusipirkau duonkepe.Isbandziau visokius duonos receptus,bet su mielem.Duonkepej galiu iskept tik 1kg kepaliuka.Gal galetumet parasyt, kiek reiketu turet raugo/jis pas mane stiklainyje 3-cia diena ir labai iskilo/ir kiek det ruginiu miltu.as pabandyciau rankiniu budu uzmaisyt 1-a tesla su raugu duonkepes inde/pakildyt /,po to sudet likusius miltus, priedus ir ijungt maisymo programa, o jau po to kepimo programa.Ar bandet sitaip?Aciu

  8. Reda parašė:

    Ar galima iskept rugine duona be salyklo,tik su raugu?Aciu

    • Marius Alaburda parašė:

      Galima.

      Salyklas nėra aktyvioji (tešlą keliančioji) medžiaga, tai daro mielės, rauga, kepimo milteliai ar kt.
      Salyklas tik suteikia savitą spalvą ir skonį, tai jei jo neturite – galite pabandyti tiesiog jį praleisti.

      Ruginės duonos iš raugo receptą kažkada įdėsiu, tik kad kepu aš ją retai, o dar ir kepaliukas turi gautis foteniškas, kad straipsnį parašyti apie tai 😉

  9. Elvyra parašė:

    O galima be salyklo daryti?

  10. Roma parašė:

    Miltų puodeliai? Kiek čia gracias bus ir salyklas sausas ar ne? Ačiū

Palikti atsiliepimą








best wordpress theme