Highslide for Wordpress Plugin

Prancūziškas batonas su šokoladu

sausio 21, 2010, Posted by Marius Alaburda at 22:00

Atėjo laikas išbandyti ir „Moulinex OW-5003“ duonkepės labiausiai akcentuojamą galimybę – prancūziško batono (bagetės) kepimo. Tam ši duonkepė turi specialią programą ir specialią įrangą – dvi lentynėles, skirtas keturiems batonams kepti, peiliuką batono paviršiui įpjauti ir teptuką jam pašlakstyti.

Prancūziški batonai (bagetės), kepti duonkepėje

Bagečių kepimas nėra pilnai automatinis, jų programa susideda iš dviejų dalių.

Pirmiausiai užmaišome tešlą. Receptas klasikinis, pateiktas kartu su duonkepe:

Receptas:

  • 1 v.š. aliejaus
  • 170 ml vandens
  • 1 a.š. druskos
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 porcija mielių
  • 2 v.š. cukraus

Kaip minėjau, parenkama speciali programa „Baguette„, panašu, jog pirmoji jos dalis – paprasčiausia mielinės tešlos gamyba 😉

Išminkius tešlą, duonkepė pypsi ir prašo suformuoti batonus. Svarbu – tai būtina padaryti per 60 minučių, priešingu atveju programa bus nutraukta. (beje – tokiu atveju tiesiog įjungčiau „Tik kepimas“ programą 40 minučių). Tešla dalinama į keturias dalis, iš kiekvienos dalies suformuojamas nedidelis batonas. Batonus sudedame į specialų laikiklį, kurį dedame į duonkepę vietoje maišymo konteinerio.

Ruošiamės kepti batonusPaspaudus mygtuką – įsijungia antroji programos dalis ir per 40 minučių iškepa batonus. Tačiau net ir neturint minėto specialaus batonų laikiklio tikėtinai įmanoma batonus iškepti orkaitėje arba tiesiog duonkepės inde. Parašykite, jei bandysite 😉

Iškepusius batonus mes papildomai įdarėme šokoladu – tam medinės maišymo mentelės kotu bandelės gale padariau plokščią skylę, į kurią sukišau pailgas šokolado juosteles – taip keturis batonus įdariau vienu šokolado plytele (100 gramų). Kai įdarai karštas bagetes – joms auštant šokoladas tirpsta ir pavirsta šokoladiniu kremu. Nuotraukoje matote, kaip įkištas šokoladas ir kaip jis viduje ištirpo 😉

Prancūziškas batonas, įdarytas šokoladuLabai skanu 😉

Internete radau labai neblogą filmuką, kuriame parodomas visas procesas:

Nepaprastai smagu, kai tavo darbą įvertina. Jei Jums padėjo pateikta informacija arba norite paklausti, papildyti, pakomentuoti, padėkoti - prašau palikti atsiliepimą. Dėkoju!

Šiai žinutei turime atsiliepimų: 8

  1. Lina parašė:

    labai ačiū už receptuką!!! bandžiau pilnai iškepti duonkepėje, t.y. neišimant, ir išėjo super 🙂
    ačiū!!!

  2. Sigitas parašė:

    Molinexo receptuose kepant bagetes vienur nurodoma, kad po pirmo signalo išimti tešlą ir suformuoti bagetes. Kitame recepte, kad po pirmo signalo pridėti priedus ir po antro signalo išimti ir formuoti bagetes ir tik tada sudėti ir kepti. Programa 9 viena, receptai skirtingi, kaip programa žino kur reikia tešlą išimti vienur po pirmo signalo, kitur po antro….? čia man visai neaišku, kaip elgtis….gal kas geriau tą suprantate, ar susidūrėte…dėkoju jeigu paaiškinsite.

    • Marius Alaburda parašė:

      Signalas sudėti priedus (saulėgrąžas, sezamo grūdus, etc.) mano duonkepėje būna visada 20 min. nuo programos pradžios. T.y. jei programos trukmė 3:20, tai likus 3:00 jis pypsi: „Sudėk priedus, jei nori„. Tačiau programa nestabdoma, laiko skaičiavimas vyksta toliau.

      Bagečių formavimo signalas – būna tada, kai laikmatis rodo, jog liko, berods, 43 minutės. Tada programa yra stabdoma ir laukiama žmogaus veiksmų. Tada turite operatyviai suformuoti bagetas, ir pasiruošę – spausti vėl įjungimo mygtuką ir programa tęsis. Svarbu, jog bagečių formavimas netruktų itin ilgai – lygtai instrukcijoje nurodoma valanda, po kurios programa bus nutraukta.

  3. Sigitas parašė:

    tai ką jūs paaiškinote aš žinojau, bet norėjau kita sužinoti, kodėl viename recepte sako kad išimti tešlą po pirmo skambučio, o kitame recepte,kad po antro skambučio. Nors programa 9 yra viena, ji ir veikti turi vienodai. Kada ištikrūjų reikia išimti tešlą. Ir kada sudėti priedus, nes receptų nurodymai prieštaringi. Dėkoju už paaiškinimus.

    • Marius Alaburda parašė:

      > kodėl viename recepte sako kad išimti tešlą po pirmo skambučio, o kitame recepte,kad po antro skambučio.

      Galite pacituoti tiksliai, kur taip sakoma?
      Nes aš problemos nesuprantu.

      Beje, jei klausimas nėra tiesiogiai susijęs su šiuo receptu – tada diskusijas reikėtų perkelti į forumą: http://forumas.duonkepis.lt/ – jis kaip tik tokiam tikslui ir sukurtas.

  4. Sigitas parašė:

    taip rašoma Molinex receptų knygoje ir DVD diske kuriuos gavau pirkdamas duonkepę. Mane ir išmušė iš vėžių tokių receptų vienos 9 programos įvairumas aprašant bagečių receptus kurių yra apie 10.

    • Marius Alaburda parašė:

      Uff. Su šitais klausimais Jus turėtumėte kreiptis į Moulinex firmą, o tikrai ne į mane… 😉

  5. Viačeslavas parašė:

    Sveiki kepėjai 🙂 Parsisiuntem duonkepe Moulinex OW5003 iš užsienio. Savaime suprantama be LT instrukcijos 🙁 Gal kas turite ir galite pasidalinti? Mano paštas mmmgeras@gmail.com
    Būčiau labai dėkingas 🙂

Palikti atsiliepimą








best wordpress theme