Highslide for Wordpress Plugin

Saldi duona su varškės kremu

January 15, 2010, Posted by Marius Alaburda at 00:13

YES! Drįstu sakyti, kad “Saldi duona su varškės kremu” – tai kol kas bene gražiausias kepinys ir vienas skaniausių mano išbandytų receptų. Nors kepiau prieš kelias dienas ir tik dabar susiruošiau aprašyti – bet seilės burnoje kaupiasi 😉

Receptas:

  • 100 ml šilto pieno
  • 80 ml vandens
  • 1 a.š. druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml varškės kremo
  • 3,5 puodelio kvietinių miltų
  • 100 g cukraus
  • 1 porcija mielių
  • 100g razinų

Apie varškės kremą. Nesu tikras, ar jo yra Lietuvoje, nes šį varškės kremą pirkau Lenkijoje, ten jis parduodamas tokiuose 1 kg kibirėliuose, bet tikrai jį nesunkiai galima padaryti iš varškės ir pieno, sutrinant blenderiu (tirštumas buvo kaip grietinės, maždaug). Sėmiau keturis kupinus valgomuosius šaukštus.

Razinas mirkiau šiltame vandenyje, po to nusunktas dėjau į maišomą tešlą.

Štai kokia duona (o gal pyragas?) iškepė:

Saldi duona su varškės kremu

Saldi duona su varškės kremu

Kepalėlis gavosi nemažas. Mano naudojama duonkepė kepa kepaliukus iki 1,5 kg, tai netgi pagalvojau, kad naudojant standartinę, kur iki 1 kg – galėjo įvykti ir persipildymas… Jei jūsų duonkepė mažesnė – reikėtų stebėti arba imti atitinkamai visko kiek mažiau.

Kepta pagal programą Nr.4 (Saldi duona). Parinkau minimalų apskrudimo laipsnį, nes prieš tai labai apkepė.

Rekomenduoju!

Nepaprastai smagu, kai tavo darbą įvertina. Jei Jums padėjo pateikta informacija arba norite paklausti, papildyti, pakomentuoti, padėkoti - prašau palikti atsiliepimą. Dėkoju!

Šiai žinutei turime atsiliepimų: 14

  1. kava says:

    Jei jau duonelė labiau panaši į pyragą, tai gal verta būtų razinas pamirkyt Rome?

    • Marius Alaburda says:

      Kepimas – tai nesibaigiančios improvizacijos 😉
      Manau, kad tikrai verta pabandyti…

    • Inga says:

      Pyragas pavyko puikiai, tik man miltu mazoka buvo, tai reikejo dadeti. Kadangi mano duonkepe kepa ne daugiau 1kg, tai “slapiu” mieliu dejau apie 9g. Neislipo :). O del apskrudimo, tai kazkur skaiciau, kad kuo daugiau cukraus tuo labiau skrunda. O varskyte dejau Miau, vaikikams kur buna, kaip tik 100gr :), nors buna ir pas mus LT pirkti varskes kremo (saldaus).
      Aciu uz recepta!

  2. Paulius says:

    Labai puikiai pavyksta ir su paprasta varske 🙂

  3. Irinejus says:

    Dariau be vandiens (150ml pieno), bet dadejau dar 100g sviesto.
    Tikrai YES!!!

  4. Rutkis says:

    o kas yra 1 porcija mieliu? cia kiek?

  5. Monika says:

    O kas per varškės kremas? koks atitikmuo Lietuvoje?

    • Marius Alaburda says:

      Viršuje parašyta:

      Apie varškės kremą. Nesu tikras, ar jo yra Lietuvoje, nes šį varškės kremą pirkau Lenkijoje, ten jis parduodamas tokiuose 1 kg kibirėliuose, bet tikrai jį nesunkiai galima padaryti iš varškės ir pieno, sutrinant blenderiu (tirštumas buvo kaip grietinės, maždaug). Sėmiau keturis kupinus valgomuosius šaukštus.

    • Irinejus says:

      Soti ar kitas varškes desertas dar geriau ir visa 175g įdedi. (pvž -braškiu su karamelių)

    • rasa says:

      jei norit pasigaminti varskes krema namu salygom, pasiziurekit sita puslapi (isbandyta kelis kartus, tirkai gaunasi kremine varske, panasi i lenkiska):
      http://skanuseksperimentai.blogspot.com/2009/05/rikota-is-kefyro.html

  6. Romas says:

    o pienas plakimui,ar iš tų pačių 100 gr.,ar papildomai?

    • Marius Alaburda says:

      Papildomai, nes aš dėjau tiek kiek nurodyta pieno ir kiek nurodyta – varškės kremo.

  7. Renata says:

    Puikus receptas, ačiū 🙂 Tik va viena problemėlė, nesusijusi su konkrečiai šituo receptu – kodėl tos duonos taip trupa? Ar aš kažką ne taip darau? :/ Gal žinot, kur čia šuo pakastas? 😉

Palikti atsiliepimą








best wordpress theme