Highslide for Wordpress Plugin

Obuolių pyragas su pudingu

sausio 10, 2014, Posted by Marius Alaburda at 23:24

Šio pyrago ieškojau interneto platybėse „iš reikalo“, nes namuose buvo daug obuolių ir reikėjo sunaudoti pudingo miltelius. Truputį patobulinau rastą receptą, o kadangi daugelis paragavusiųjų, gyrė ir klausė recepto – pateikiu jį čia.

Obuolių pyragas su pudingu

Duonkepės šiam receptui neprireiks, pyragas kepamas orkaitėje (naudojau dvi pailgas silikonines kepimo formas).

Receptas:

  • 1 kg obuolių,
  • 100g sviesto ar kepiniams skirto margarino,
  • 4 kiaušiniai,
  • stiklinė (~200 ml) cukraus,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
  • stiklinė (~200 ml) miltų,
  • pusė stiklinės (~100 ml) krakmolo.

Pudingui reikės papildomai:

  • dviejų pakelių pudingo miltelių,
  • 1 litro pieno,
  • 6 šaukštų cukraus.

Sviestą ar margariną valandėlę (skubant gali pakakti ir 15 min.) palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus supilame į plakimo indą, įberiame du šaukštus cukraus ir išplakame mikseriu, kad apvertus indą purūs baltymai neiškristų. Pradžioje plakite lėtai, vėliau – greičiau ir greičiau.

Pyrago tešla

Trynius, margariną ir likusį cukrų sutriname šaukštu.

Sudedame išplaktus baltymus, išmaišome, sudedame kepimo miltelius, miltus, krakmolą, dar kartą išmaišome. Po to kruopščiai išmaišome mikseriu. Sviestas ar margarinas turi ištirpti, masė pasidaryti skysta ir vientisa, kažkiek panaši į grietinę, tik truputį tąsesnė.

Silikoninės kepimo formos

Į kepimo formą įpilame šaukštą aliejaus, paverčiame, kad pasidengtų visos sienelės. Tada semiame ir pilame tešlą  – jos reikia sunaudoti apie 2/3 kiekio.

Ant tešlos klojame išdarinėtus ir smulkintus obuolius.

Atskirai paruošiame pudingą – jo receptas būna nurodytas ant pakelio, bet parašau, kaip gaminame mes. Stiklinėje šalto pieno ištirpiname abiejų pakelių turinį, papildomai įdedame šešis šaukštus cukraus. Likusį pieną užkaitiname (bet ne užviriname!), tada plona srovele, nuolat maišant, pilame piene ištirpusius pudingo miltelius su cukrumi. Nuolat maišome, kad neprisviltų ir tik užvirus – pudingas yra paruoštas.

Pudingą pilame į pyrago formeles, kuriame jau yra tešla ir obuoliai. Ant pudingo užpilame likusią tešlą, reikia, kad ji padengtų visą pudingo viršų.

Tešlos antrasis sluoksnis padengė pudingą

Pyrago formeles statome į šaltą orkaitę, nustatome 175 laipsnių temperatūrą, kepame 60 minučių. Iškepus ir atvėsus rekomenduojame formas įdėti į šaldytuvą (dažniausiai paliekame nakčiai), kad pudingas sustingtų.

Iškepęs pyragas

Skanaus!

Nepaprastai smagu, kai tavo darbą įvertina. Jei Jums padėjo pateikta informacija arba norite paklausti, papildyti, pakomentuoti, padėkoti - prašau palikti atsiliepimą. Dėkoju!

Šiai žinutei turime vieną atsiliepimą

  1. Orinta parašė:

    Kepiau šį pyragą, labai skanus gavosi. 🙂
    Per naktį palaikyti šaldytuve nebebuvo 😀
    Tik kitą kartą dėsiu mažiau pudingo ir daugiau kekso 😉
    Ačiū už receptą!!!

Palikti atsiliepimą








best wordpress theme