Highslide for Wordpress Plugin

Kaizerio bandelės

vasario 9, 2014, Posted by Marius Alaburda at 22:44

Atostogaudami Vokietijoje – pusryčių metu valgydavome „Kaizerio bandeles“. Jos buvo traškios ir viršus penkialapės formos. Nutariau tokias iškepti namuose ir pusryčiai šiandien buvo kaip pas kaizerį. Bandelės „išėjo ore“, teko pavakare kepti dar 😉

24 bandelėms pagaminti reikės:

  • 25 gramų šviežių mielių (1/4 pakelio)
  • 5 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 300 ml šilto pieno
  • 6 valgomųjų šaukštų aliejaus
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos
  • 1 valgomojo šaukšto medaus
  • 4,5 puodelio (~1125 ml arba 780 g) miltų.

Gaminimo eiga:

Puodelyje sumaišau mieles su dviem valgomaisiais šaukštais cukraus. Leidžiu pasimaitinti ~10 min.

Į duonkepės indą supilu aliejų, kiaušinius, šiltą pieną (kaitinau mikrobanginėje 1 min), druską, medų, likusius 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir miltus. Tada supilu pradėjusias maitintis mieles ir įjungiu duonos tešlos kildinimo programą.Tešla turi nelipti prie kraštų. Jei reikia – įpilkite truputį vandens ar miltų. Duonkepė viską išminko ir kildina – viskas trunka 1:25 valandos. Atėjus tešlą radau vos neišlipusią… Dar kartą įjungiau minkymą (mano duonkepėje yra „makaronų tešlos“ 15 min programa) – minkydama duonkepė tešlą gražiai atlipdė nuo kraštų ir miltuotomis rankomis tešlą buvo patogu išimti. Viskas, duonkepės nebereikės.

Trim minutėm įjungiau orkaitę, nustatęs 100 laipsnių temperatūrą – kad vos pašiltų.

Ant miltuotos lentos padėjau tešlą, padalinau pusiau, pusiau ir dar pusiau (8 gabalėliai), tada kiekvieną į tris dalis ir taip turime 24 maždaug vienodo dydžio tešlos gabalėlius. Kiekvieną jų rankomis kočiojame į 30-40 cm ilgio, piršto storumo „slieką“, tada jį surišame mazgu taip, kad mazgas būtų per vidurį. Likusius galus perkišame per mazgo vidurį – vieną galą iš viršaus, o kitą – iš apačios. Pamiltuojame bandelės apačią ir dedame į kepimo skardą – aš į vieną dėjau 12 vienetų. Turėtų atrodyti maždaug taip:

Kaizerio bandelėsSkardą pašauname į anksčiau pašildytą orkaitę ir paliekame šilumoje ~20 minučių. Bandelės pakyla ir atrodo taip:

Kaizerio bandelėsIštraukus bandeles, orkaitę įkaitinu iki 175 laipsnių ir tada pašaunu bandeles kepimui. Kepiau 20 minučių, gal reikėjo pora minučių mažiau:

Kaizerio bandelėsLabai skanu. Rekomenduoju 😉

Nepaprastai smagu, kai tavo darbą įvertina. Jei Jums padėjo pateikta informacija arba norite paklausti, papildyti, pakomentuoti, padėkoti - prašau palikti atsiliepimą. Dėkoju!

Šiai žinutei turime atsiliepimų: 2

  1. Virginija parašė:

    Labas vakaras. Apsilankiau Jūsų svetainėje. Peržiūrėjau receptus. Gal galite atsakyti į klausimą, ar visoms duonkepėms tinka šie receptukai?

    • Marius Alaburda parašė:

      Sveiki, taip šie receptai iš esmės tinka visoms duonkepėms. tik mano yra didesnė (1,5kg duonos kepaliukui), tai gali reikėti sumažinti visus kiekius pusantro karto, jei jūsiškė yra mažesnio dydžio.

Palikti atsiliepimą








best wordpress theme