Highslide for Wordpress Plugin

Produktų mato vienetai

Dažniausiai receptuose skysčiai nurodomi mililitrais, o svoris gramais. Man tai nėra labai patogu (neturiu noro sverti viską, pradėdamas mielėmis ir baigdamas miltais), todėl aš nusprendžiau savo užrašuose naudoti man patogesnius mato vienetus.

Prie duonkepės buvo standartinė stiklinė, kurioje žyma „- 1 -“ atitinka 240 ml arba ~140 gramų miltų. Man pasirodė labai patogu miltus matuoti šiuo puodeliu, todėl mano pateikiamuose receptuose „puodelis“ reikš 140 g arba 240 ml miltų (ruginių svoris kiek skiriasi, jei neklystu, bet ir ruginius matuoju irgi „puodeliais“ ).

Taip pat pas mane receptuose yra tokia sąvoka kaip „porcija mielių„. Kažkodėl kol kas labiau renkuosi „šviežias“ arba „šlapias “ mieles, kurios supakuotos po 100 g pakeliuose. Šį pakelį padalinus pusiau, po to vėl ir vėl pusiau – gauname 8 gabalėlius po 12 g. mielių ir šią „porciją“ naudoju visada, kur reikia arbatinio šaukštelio sausų mielių. Receptuose sakoma „šlapių mielių reikia 3x didesnio svorio, nei sausų“, bet minėtu santykiu man kepiniai visada pavyksta.

Dar naudojamas tokie sutrumpinimai:

  • 1 a.š., arba „šaukštelis“ – reiškia „arbatinis šaukštelis“, t.y. 5 ml.
  • 1 v.š., arba „šaukštas“ – reiškia „valgomasis šaukštas“, t.y. 15 ml.

Nepaprastai smagu, kai tavo darbą įvertina. Jei Jums padėjo pateikta informacija arba norite paklausti, papildyti, pakomentuoti, padėkoti - prašau palikti atsiliepimą. Dėkoju!

Šiai žinutei turime atsiliepimų: 3

  1. Sniega parašė:

    Labą dieną 🙂
    Neilgai galvojus nesugalvojau, kaip Jums parašyt, tai rašau tiesiog čia.
    Yra toks blogerių išmąstymas „stylish blogger award“, kurį Jums skiriu.
    Čia jei trumpai. Neilgai galvojus nusprendžiau, kad Jūsų puslapis vis gi labai panašus į blogą. O dar – jis man buvo labai džiugus atradimas – labai informatyvus, konkretus, aiškus.

  2. Vytautas parašė:

    dekoju uz informacija. nesenai isigijau krosnele ir pradejau kepti duona, labiau batona ar toki kaimiska pyraga… kadangi neturejau instrukcijos, nei receptu, tai teko ekspermentuoti.. dziaugiuosi, kad kas kart duona vis kitokia, taciau skani…su jusu pagalba tikiuosi pasiekti aukstesni lygi 🙂 visiems sekmes !

  3. Rita parašė:

    Sveiki,smagus puslapiukas-aciu!Bet nerandu info apie miltus,pas mane mano duonkepes priede miltai yvardinti kaip 405,590 ir pan. Ir t.t. kokius nauditi miltus juodai duonai? Aciu

Palikti atsiliepimą








best wordpress theme