Highslide for Wordpress Plugin

Kategorija: ‘Kvietinės duonos receptai’

Kūčiukai (šližikai)

Marius Alaburda, gruodžio 23, 2011 22:02

Jau senokai puslapyje pateiktas receptas „Duonkepėje paruošiama kūčiukų (šlyžikų) tešla“, tačiau ilgokai liko tik pažadas pateikti visą technologiją „Žingsnis po žingsnio“…

Skaityti toliau...

Plikyta duona su džiovintais vaisiais

Marius Alaburda, kovo 1, 2010 21:29

Labai skani plikyta duona – drėgna ir puri.

Skaityti toliau...

20% ruginė duona

Marius Alaburda, gruodžio 26, 2009 00:49

Dažniausiai, įsigijus duonkepę, pirmoji duona būna balta kvietinė. Taip turbūt yra todėl, kad kvietiniai miltai yra žymiai dažniau naudojami, o ir parduotuvėje pasakius „miltai“ – gausi kvietinių, o ruginių reikia ieškoti (ir neretai – mažesnėse parduotuvėse rasti nepavyksta). Kai pradedantis kepėjas pirmą kartą įsigyja ruginių miltų – galima pabandyti kepti maišytą kvietinių-ruginių miltų duoną. Aš […]

Skaityti toliau...

Duonkepėje paruošiama kūčiukų (šlyžikų) tešla

Marius Alaburda, gruodžio 24, 2009 01:26

Tešlos kūčiukams paruošimas: Galbūt jau skaitėte blog’o įrašą apie nepavykusią kūčiukų tešlą ir pavykusį „Kūčiuką XXL“. Sekančios dienos rytą pabandžiau padaryti kiek kietesnę tešlą, sumažindamas vandens kiekį ir padidindamas miltų.

Skaityti toliau...

Kūčiukas XXL

Marius Alaburda, gruodžio 23, 2009 03:01

Kartais atradimai padaromi per klaidą… Duonkepė gali puikiai pasitarnauti, jei reikia užmaišyti tešlą (be kildinimo, kaip makaronams ar koldūnams, o taip pat ir su kildinimu, kai tešloje naudojamos mielės). Nutarėme išbandyti šią duonkepės funkciją, paruošdami tešlą kūčiukams…

Skaityti toliau...
 Page 1 of 2  1  2 »
best wordpress theme