Duonkepėje paruošiama kūčiukų (šlyžikų) tešla
Tešlos kūčiukams paruošimas:
Galbūt jau skaitėte blog’o įrašą apie nepavykusią kūčiukų tešlą ir pavykusį „Kūčiuką XXL“.
Sekančios dienos rytą pabandžiau padaryti kiek kietesnę tešlą, sumažindamas vandens kiekį ir padidindamas miltų.
Priminsiu, jog pagal Kūčių valgių tradicijas maiste negali būti jokių gyvulinės kilmės produktų, todėl visi kūčiukai su pienu, kiaušiniu ir kitais priedais neturėtų būti laikomi tikrais.
Rezultate gavau tokį receptą:
Kūčiukų („šlyžikų“) tešla, paruošiama duonkepėje:
- 2 v.š. aliejaus
- 350 ml vandens
- 5 puodeliai kvietinių miltų
- 5 v.š. cukraus
- 0,5 a.š druskos
- 1 porcija mielių
- 2 v.š. aguonų
Programa – mielinės tešlos gaminimas.
Rytoj (t.y. jau šiandien) kūčiukus gaminsim, tai sudėsiu ir proceso technologines nuotraukas 😉
[2011-12-23] P.S. „Rytoj“ įvyko tik po dviejų metų, bet vis tik: Kūčiukai (šližikai)
Labas, Mariau,
tai kaip su tais kuciukais ? Kodel nera nei proceso technologiniu nuotrauku, nei komentaru ? 🙁
Siaip jau pradedu ruostis gaminti kuciukus ir ieskau receptu.Aisku noreciau kuciuku tesla pasigaminti duonkepeje, bet kad cia nera jokiu komentaru, todel nesu tikra del sio recepto… 😉 🙂
Viskas įvyko taip greitai, kūčiukai tik „op!“ – ir suvalgyti… Lygtai problemų nebuvo, kiek pamenu…
Šiandien kolegės darbe jau kūčiukais vaišino, tai kaip tik pagalvojau, kad reikėtų vakare bandyti kepti 😉 Gal ir straipsnelį atnaujinsiu arba komentarus parašysiu… Bet bijau žadėti 😉
Pabandėme, iškepėme… Tarsi kiek per mažai buvo vandens – ~350 ml reikėtų (pataisiau ir originalų receptą).
Sakyčiau – tokia tešla turi gautis, kad minkydama duonkepė ją nuo indo šonų atplėštų, nepalikdama daug tešlos ant sienelių…
Aciu… Bandysime ir mes… 🙂
sve,sutikom jau ir Kaledas,o apie pirktus kuciukus net nenoriu galvot,tad kepciau pati,tik noriu suzinoti apie mieles,ka vadinate porcija mieliu,kiek tai yra?
Sveiki,
O ką reiškai „viena porcija mielių“? Šlapių mielių, sausų? Kiek g. ar ml? Ačiū.
aciu:)labai geri gaunasi:)