Kūčiukai (šližikai)
Jau senokai puslapyje pateiktas receptas „Duonkepėje paruošiama kūčiukų (šlyžikų) tešla„, tačiau ilgokai liko tik pažadas pateikti visą technologiją „Žingsnis po žingsnio“. Užpildome šią spragą 😉
Užmaišytą pagal receptą „Duonkepėje paruošiama kūčiukų (šlyžikų) tešla“ tešlą išverčiame ant gausiai miltais pabarstytos lentos. Jei iš kubilėlio ji neiškrenta lengvai – miltuota ranka padedame atsikabinti nuo kraštų. Man šio tešlos kiekio pakako dviem ir vienai trečiajai skardos. T.y. recepto normą reikėj0 imti dar +33% daugiau. Bet čia priklauso nuo poreikių 😉
Padėjus ant lentos – leidžiame ~10 min. tešlai pailsėti:
Kol tešla ilsisi – iškraustome orkaitę, skardas pabarstome miltais:
Tešlą padaliname gabalėliais, juos tarp rankų kočiojame „dešrelėmis“, tada pjaustome į „kubelius“. Reikia stengtis, kad gabalėliai būtų panašaus dydžio, tada vienodai iškeps (priešingu atveju mažesni sudegs, o dideli dar nebus iškepę). Maždaug taip:
Rikiuojame kūčiukus skardoje, paliekame tarpelius, kad pakilę nesuliptų:
Pašauname į šaltą orkaitę:
Nustačiau 175 laipsnių temperatūrą, įjungiau orkaitės ventiliatorių, kepimo laikas – maždaug 30 minučių.
Rezultatas:
Iš arčiau:
Gerų Jums švenčių!
labai skanus, aciu:)
Sveiki,
Ne uz kalnu kucios ,todel is anksto pradejau ieskoti skaniu recepteliu.
Sakykit,o kuciukai gaunasi I kietaja puse ar minkstesni?