Kūčiukai (šližikai)
Jau senokai puslapyje pateiktas receptas „Duonkepėje paruošiama kūčiukų (šlyžikų) tešla“, tačiau ilgokai liko tik pažadas pateikti visą technologiją „Žingsnis po žingsnio“…
Jau senokai puslapyje pateiktas receptas „Duonkepėje paruošiama kūčiukų (šlyžikų) tešla“, tačiau ilgokai liko tik pažadas pateikti visą technologiją „Žingsnis po žingsnio“…
Labai skani plikyta duona – drėgna ir puri.
Dažniausiai, įsigijus duonkepę, pirmoji duona būna balta kvietinė. Taip turbūt yra todėl, kad kvietiniai miltai yra žymiai dažniau naudojami, o ir parduotuvėje pasakius „miltai“ – gausi kvietinių, o ruginių reikia ieškoti (ir neretai – mažesnėse parduotuvėse rasti nepavyksta). Kai pradedantis kepėjas pirmą kartą įsigyja ruginių miltų – galima pabandyti kepti maišytą kvietinių-ruginių miltų duoną. Aš […]
Tešlos kūčiukams paruošimas: Galbūt jau skaitėte blog’o įrašą apie nepavykusią kūčiukų tešlą ir pavykusį „Kūčiuką XXL“. Sekančios dienos rytą pabandžiau padaryti kiek kietesnę tešlą, sumažindamas vandens kiekį ir padidindamas miltų.
Kartais atradimai padaromi per klaidą… Duonkepė gali puikiai pasitarnauti, jei reikia užmaišyti tešlą (be kildinimo, kaip makaronams ar koldūnams, o taip pat ir su kildinimu, kai tešloje naudojamos mielės). Nutarėme išbandyti šią duonkepės funkciją, paruošdami tešlą kūčiukams…